Mennyibe kerül egy állatorvosi vizsgálat?

 

Állatorvosi vizsgálat mennyibe kerül?

És ezért mit  kapunk?

Egy állatorvosi vizsgálati "díj" több dologtól függ. 

Nem mindegy, hogy milyen házikedvencet viszel az orvoshoz, az sem mindegy hogy mikor, és persze az ok is befolyásolja a végső összeget.

Ha szerencsétlenségedre a betegség, probléma hétvégén kezdődik, akkor is a délutáni órákban, esetleg éjszaka - és úgy látod, hogy nem várhatsz vele fél napot, hogy az állatorvos ránézzen beteg társadra, akkor számolni kell az ügyeleti díjjal, ami manapság 20-25 ezer forint.

Erre jön 8-9000 Ft-os vizsgálati díj - ez az az összeg, amit akkor is megfizetsz, ha normál időben keresed fel az orvosi rendelőt. 

Van persze állatorvos, aki ettől kicsit olcsóbban, de olyan is, aki drágábban dolgozik.

Maga az injekció, esetleg gyógyszer szinte a legelhanyagolhatóbb tényező. Persze vannak olyan gyógyszerek, aminek napi adagja akár több ezer forint is lehet. 

Sok esetben néhány nap múlva kontrollra kell menni, esetleg másik injekciót felvenni. Ez esetben majdnem ugyanannyi a költség, mint első esetben.

És ez csak az alapeset, amikor sima, külső vizsgálatokkal meg lehet állapítani a probléma okát.

Az orvos külsőleg ránéz a kutyára, megnézi a nyálkahártya színét, a szemeket - nincsenek beesve, vagy mondjuk nem szárazak. Figyeli a tartását, a szőrzetét, megkérdezi hányt-e, volt-e más emésztési problémája. 

Megméri a hőmérsékletét, ha allergia-szerű tünetei vannak, akkor megnézi kutyusunk bűzmirigyét is. De annak kinyomása már plusz pénz. 

Meghallgatja a tüdejét, szívét, pocakját megtapintja - nincs-e fájdalma. 

Szóval egy általános vizsgálat jár ezért a pénzért.

Amennyiben bármilyen plusz beavatkozásra van szükség - akár egy körömvágás, vagy egy labor, egy sima röntgen, vagy ultrahang - bármi - ezekért már plusz térítés jár. 

Ugyanúgy, mintha magánorvoshoz mennél te - emberként. 

Fotó: Pixabay

Megjegyzések

Kérdésed van, vagy saját blogodra, oldaladra nem megosztással cikket vinnél - írj!

Név

E-mail *

Üzenet *