Miért szeret az ágy alatt lenni a kutya?

 

Miért szeret a kutya az ágy alatt lenni, az ágy alatt aludni?

Hogy miért szeret a kutya az ágy alatt lenni, az ágy alatt aludni?

Ennek több oka van, igazándiból egyiket sem nehéz kitalálni.

Egyrészt - imád a gazdi közelében lenni, és ez éjjel sok esetben az ágy alja.

Aztán ott van az a nem elhanyagolható ok, hogy az ágy alatt csak ő van, olyan mint egy külön lakosztály, azzal a területtel látszatra ő rendelkezik.

Nyugodtan van, senki nem háborgatja. Közben ő onnan mindent szemmel tud tartani, de őt nem igazán látják - szinte észrevétlen marad. 

Ide elvonulhat, ott nem parancsol senki - sokszor a raktárát is itt rendezi be. Sok házban tartott kutya a meg nem evett finomságait oda hordja be, hisz elásni nem tudja. Ezért ha takarítás közeleg, akkor jön a pánik, hogy az ott felhalmozott dolgokat hová rejtse el.

Nincs ezzel semmi gond, neki is kell egy nyugalmas hely. Neki nincs külön szobája, nem mehet ki a konyhába szellőztetni a fejét, vagy önállóan nem mehet az udvarra sem. Itt viszont bevackolhatja magát, és akár az egész napot átaludhatja.

Na, ezzel lehet esetleg baj.

Ugyanúgy, mint az embernél kell a magány néha, de csak egy bizonyos mértékig, mert utána már több kárt okoz, mint hasznot.

A kutyánk is lehet depressziós, lehet rossz passzban, és ha ilyenkor elvonul a család többi tagjától, és megadja magát - akkor nagy eséllyel csak jobban belesüpped a problémába. 

Ezért ha túl sok időt tölt az ágy alatt a kutyus próbáljuk valahogy szabályozni.

Nagy házőrzők - ha másra nem is - de egy kulcscsörgésre, vagy kopogásra elő szoktak jönni a rejtekhelyükről, s onnantól már le lehet foglalni valamivel. 

Ha annyira ez a téma nem érdekli, akkor meg lehet próbálkozni a hűtő ajtó kinyitásával, vagy valami olyasmivel, ami után tudja, hogy biztos jó dolog fog történni. Érdekelni fogja, és kidugja az orrát. 

Fotó: Pixabay


Megjegyzések

Kérdésed van, vagy saját blogodra, oldaladra nem megosztással cikket vinnél - írj!

Név

E-mail *

Üzenet *